В днешни дни всеки иска да избяга от напрегнатото ежедневие  и  да се уедини в своето райско кътче. Но за да бъде райско това кътче то се нуждае от грижи. За да бъде една градина красива тя се нуждае от добри грижи и правилно напояване,  а това отнема много време и енергия. Ето защо съвременните хора прибягват до услугите на фирми за поливни системи.

Но какво трябва да предоставим като първоначална информация за да ни изготвят оферта? В темата „Как да си направим напоителна система сами“  са описани важните данни, които са ни необходими . Или можете само да се обадите на Градински рай и да си кажете адреса, нашите специалисти ще направят оглед на място. След като имаме всички изходни данни ще Ви изготвим проект и бюджетна оферта.

Предимства на поливната система:

  1. Спестява време – Човешкия фактор в напояването е сведен до минимум. Не е необходимо да обхождате градината с маркуч и пистолет в ръка, не е необходимо да местите периодично градинската пръскачка. Нужно е само да отворите крана.
  2. Спестява вода – Благодарение на богатия избор от разпръсквачи и дюзи предлагани от Градински рай формата на градината не е от значение. Системата може да се приспособи към всяка форма при максимална равномерност на поливката.
  3. Гарантира здрава и красива растителност – Всяка градина е уникална със своята растителност, почва и осветеност. За това е важно градината да се раздели на зони в които растенията имат еднакви поливни нужди ( дървета, храсти, цветя, тревна настилка, сенчести и слънчеви зони). В резултат на това в отделните зони ще се подават различни количества вода, разпределени в различни времена и интервали.

Изключително важен компонент на всяка поливна система е автоматизацията.

Предимство на автоматизираното напояване

  1. Спестява време – След като веднъж е настроен програматора, системата върши всичко останало сама. Това спестява време и грижи на собствениците.
  2. Спестява вода – Ще може да се напоява рано сутрин, късно вечер или дори през нощта ( при минимално изпарение), а сензорът за дъжд ще спира напояването при валежи за да се избегне воден преразход.
  3. Напоява колкото и когато трябва – След като сме определили желаната продължителност и интервали на напояване според специфичните нужди на всяка част от градината, можем лесно и бързо да променяме интензитета на напояване в различните сезони.
  4. Управление от всяка точка – Както всяка друга иновация и в напояването автоматизирания процес може да се управлява от Smart приложение.