Защо трябва да използваме напоителни системи в селското стопанство?

Напояването в селското стопанство е от съществено значение за градинарите и фермерите, тъй като е необходимо да се насърчава растежа на всякакъв тип растения. На свой ред животновъдите могат да ги използват, за да се уверят, че техните животни имат налични източници на храна, осигуряващи им нормално развитие. Тъй като културите и растенията се нуждаят от рутинна влага, използването на напоителни системи се е превърнало в основна необходимост.

Какво представлява напояването в селското стопанство?

Напояването в селското стопанство включва мониторинг на прилагането на вода за културите или двора. Обикновено ще се използва за по-обширни имоти, които се нуждаят от система, която да спомогне за управлението на обема, скоростта и времето на прилагане на напояването, което да съответства на капацитета за задържане на вода и приема от почвата.

За да се насърчат оптимални добиви от културите, е особено важно да се наблюдава влажността на почвата без оттичане или дълбоки загуби при просмукване. С ефективните напоителни системи в селското стопанство ще можете правилно да регулирате нивото на водата, за да се осигурят адекватни и удовлетворителни резултати. Със сензори и измервателни уреди за влага в почвата може да се следи дефицитът на вода в нея. 

Редица познати и използвани методи са в състояние да балансират нивото на влагата в почвата чрез мониторинг на изравняването на напояваната обработваема земя. И накрая, с регистраторите на данни можете да записвате историята на влажността на почвата през вегетационния сезон в дадено поле или на определена територия. 

Какви са целите на напояването в селското стопанство?

Основните цели на управлението на напояването в селското стопанство са насърчаване на правилния растеж на растенията и поддържане на необходимите нива на влага в почвата. С редовното напояване ще можете да разредите всякакви агресивни химикали в почвата или дори да отмиете вредните соли. 

С помощта на адекватните методи за напояване в селското стопанство ще бъдете спокойни за вашата продукция. Контролът е особено важен, тъй като прекалените количества вода могат да унищожат повечето растения. В крайна сметка това би довело до огромни загуби за вашия бизнес, а никой не го желае. Ето защо е добре да се доверите на специалистите и да защитите вашата обработваема земя по най-добрия начин.

С какво можем да Ви бъдем полезни?

Градински рай ООД разполага с квалифицирани специалисти в сферата на напояване в селското стопанство.

Ние проектираме и изграждаме напоителни системи на селскостопански площи – капково напояване на овощни и зеленчукови градини, дъждуване на открити площи, микродъждуване и мъглуване в оранжерии.

Доставяме и монтираме съпътстващо оборудване – резервоари за вода, помпи и оборудване, филтърни групи.

За да е завършен процеса предлагаме богата гама продукти с приложение в селското стопанство – мрежи за защита, покрития срещу плевели, найлон за оранжерии, инструменти, ръчни сеялки, пръскачки и много други аксесоари за домашния и крупния земеделец.

Реализирани проекти